Žiedinių kopūstų ryžiai su vištiena

Žiedinių kopūstų ryžiai su vištiena

Žiedinių kopūstų ryžiai su vištiena

Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 40 minučių

Jums reikės: 
1 nedidelio žiedinio kopūsto;
1 šaukšto kokosų aliejaus;
1 svogūno;
500 g vištienos šlaunelių mėsos;
½ šaukštelio česnako miltelių (arba 1—2 česnako skiltelės);
druskos, pipirų;
 4 šaukštų sojos padažo (turinčio kuo mažiau cukraus);
100 g brokolių;
2 šaukštų vandens;
1 kiaušinio;
1 šaukšto sezamo sėklų.
Paruošimas:
1. Žiedinį kopūstą supjaustykite naudodami tik jų žiedynus ir šerdį. Kotą pašalinkite.
2. Kopūsto žiedynus sudėkite į virtuvės kombainą ir susmulkinkite iki ryžių formos dydžio.
3. Svogūnus supjaustykite mažais gabalėliais ir kepkite keptuvėje su kokosų aliejumi.
4. Supjaustykite vištieną kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite kepti kartu su svogūnu. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
5. Kai vištiena beveik iškepusi, pilkite sojos padažą. Jis turėtų apsemti vištieną. Jeigu padažo, Jūsų nuomone, per mažai, įpilkite papildomai.
6. Brokolius susmulkinkite naudodami tik jų žiedynus ir dėkite į atskirą keptuvę kartu su vandeniu. Uždenkite dangtį ir patroškinkite 2 minutes.
7. Žiedinių kopūstų ryžius sudėkite į keptuvę su brokoliais atsargiai išmaišykite. Pabarstykite druskos ir pipirų pagal skonį ir pagardinkite šlakeliu sojos padažo. Troškinkite dar apie 10-15 minučių iki kol suminkštės.
8. Baigiant troškintis žiedinių kopūstų ryžiams ir brokoliams, jų masę įspauskite į keptuvės kraštus, formuodami keptuvės centre laisvą erdvę, į kurią įmuškite kiaušinį.
9. Leiskite kiaušiniui kepti, trynį perbraukite šakute.
10. Kai kiaušinis bus visiškai iškepęs, atsargiai įmaišykite jį į žiedinių kopūstų ryžius.
11. Į paruoštus žiedinių kopūstų ryžius atsargiai įmaišykite vištieną.
12. Patiekite su užbarstytomis sezamo sėklomis.
Tokius KETO žiedinių kopūstų ryžius galite gaminti nebūtinai su vištiena. Galite naudoti jums patinkančią mėsą, arba valgyti tiesiog vienus.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 12% (10 g) 
Riebalai: 38% (30 g)
Baltymai: 50% (39 g) 
Kcal: 489

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.