Sviestinio moliūgo sriuba

Sviestinio moliūgo sriuba

Sviestinio moliūgo sriuba

Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 70 minučių

Jums reikės: 
1 vieneto (apie 1 kg) sviestinio moliūgo; 
2 šaukštų avokado aliejaus (galite naudoti alyvuogių aliejų);
druskos ir pipirų; 
3 skiltelių česnako; 
1 šaukšto šviežių čiobrelių; 
1 šaukštelio cinamono;
žiupsnelio muskato riešuto miltelių; 
2 puodelių vištienos sultinio. 
400 ml kokosų pieno.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 210 °C. 
2. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos perpjauta puse į viršų dėkite moliūgą (sėklas išimkite). Apšlakstykite šaukštu avokado ar alyvuogiu aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais. Puseles apverskite ir dėkite kepti.
3. Sviestinį moliūgą kepkite orkaitėje 40-55 minutes, kol šis bus toks minkštas, kad lengvai galėtumėte įsmeigti peilį.
4. Kol moliūgas kepa, dideliame puode vidutinėje kaitroje įkaitinkite likusį avokadų arba alyvuogių aliejų.
5. Sudėkite susmulkintą česnaką, suberkite cinamoną, muskato riešuto miltelius ir čiobrelius. Patroškinkite, kol išsiskirs aromatas.
6. Supilkite sultinį, kokosų pieną ir troškinkite apie 20 minučių.
7. Moliūgą išskobkite ir sudėkite į ruošiamą sriubą. Sutrinkite blenderiu. Ši sriuba neprilygstama darganotais rudens arba šaltais žiemos vakarais, kai taip ilgimės saulės. Tokia „jauki“ sriubytė pradžiugins grįžusius iš darbų, pavargusius ir sušalusius namiškius.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė: 
Angliavandeniai: 17% (8 g) 
Riebalai: 48% (22 g)
Baltymai: 35% (16 g)
Kcal: 223

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.