Atsparus tapijokoskrakmolas taip pavadintas, nes yra atsparus virškinimui. Jis nevirškinamas skrandyje ir plonojoje žarnoje. Dėl šios priežasties jis nedidina gliukozės kiekio kraujyje. Jis patenka į storąją žarną, kur fermentuojamas kaip prebiotikas, kad maitintų gerąsias bakterijas jūsų žarnyne.
Bambuko miltai yra puikus šaltinis baltymų, skaidulų, vitaminų ir mineralų. Jie taip pat yra žinomi dėl savo maistingumo ir naudingų savybių organizmui. Šie miltai gali būti naudojami įvairiuose maisto produktuose, tokiuose kaip duonos, košės, pyragaičiai ar kiti gaminiai, siekiant praturtinti maistą naudingomis medžiagomis.
Balkšvojo gysločio sėklų luobelės, dar kitaip vadinamos Psyllium, yra puikios augalinės kilmės maistinės skaidulos. Gysločio sėklų luobelėse esančios gleivinės medžiagos nevirškinamos ir žarnyne neabsorbuojamos, todėl gali būti veiksmingos esant vidurių užkietėjimui.
„Bauck Hof“ ekologiški kokosų miltai be glitimo. Gaminami iš kokosų minkštimo. Lengvai salstelėję. Turi ypač daug skaidulinių medžiagų, mažai druskos. Tinka veganams.
„Ölmühle Solling“ ekologiški linų sėmenų miltai. Gaminami iš neskrudintų rudų linų sėmenų. Turi ypač daug baltymų (36%) ir skaidulinių medžiagų (43%). Mažai druskos.
Nesvarbu, ar naudosite baltymų kokteiliuose, ar kepant mažiau angliavandenių turinčius patiekalus. Lubinų miltai suteikia nuostabų riešutų skonį ir juose yra ypač didelis baltymų kiekis - 40 g.