Vegetariška pica
Vegetariška pica
Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 40 minučių
Jums reikės:
Picos padui:
170 g mocarelos;
½ puodelio migdolų miltų;
2 šaukštų balkšvojo gysločio luobelių;
2 šaukštų kreminio sūrio;
2 šaukštų tarkuoto parmezano;
1 kiaušinio;
1 šaukštelio itališkų prieskonių mišinio;
½ šaukštelio druskos;
½ šaukštelio pipirų.
Picos pagardams:
120 g tarkuoto parmezano;
1 pomidoro;
¼ puodelio pomidorų pastos ar padažo;
⅔ paprikos;
3 šaukštų smulkintų baziliko lapelių.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 oC.
2. Mocarelą pakaitinkite mikrobangų krosnelėje 40-50 sekundžių. Sūris turi išsilydyti ir tapti tąsus.
3. Į mocarelą šaukštu įmaišykite visus likusius picos pado ingredientus.
4. Iš gautos tešlos kočėlu formuokite ploną apskritimą.
5. Kepkite picos padą orkaitėje apie 10 minučių.
6. Išimkite iš orkaitės ir dėkite pagardus: iš pradžių tepkite padažą, tada parmezaną, tada smulkintą pomidorą bei paprikas. Viską “užklokite” baziliko lapeliais.
7. Kepkite orkaitėje dar 10 minučių.
Na, argi ne paprasta išsikepti picą namie? Galima papildomai pridėti grybų, aitriųjų paprikų, jei mėgstate aštriau, ar cukinijos griežinėlių, jei norisi daugiau daržovių. Norite pavaišinti draugus? Pakepkite daug mažų picų. Iš pateikto kiekio ingredientų pagaminsite 2 įprasto dydžio picas.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Vienos porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 6% (6 g)
Riebalai: 72% (33 g)
Baltymai: 22% (23 g)
Kcal: 412