„Lebensbaum“ švelnaus, saldoko skonio ekologiškas Ceilono cinamonas, gaunamas iš Ceylanicum cinamono medžio žievės. Tinka gardinti saldžiuosius patiekalus, salotas, arabiškus patiekalus ir kt.
„Lebensbaum“ kvapnios ekologiškos džiovinto Ceilono cinamono (lot. Cinnamomum verum) lazdelės tinka gardinti karštą vyną, punšą bei kitus karštus gėrimus. Sumaltą galima dėti į salotas, kompotus, pyragus.
„Lebensbaum“ ekologiška burbono vanilės ankštis. Minkštas, saldus burbono vanilės skonis meistriškai papildo saldžiuosius patiekalus pradedant pyragu ir baigiant Crème brûlée. Tačiau švelnioji vanilės ankštis tinka ir prie žuvies bei salotų.
„Lebensbaum” ekologiškos tamsios kardamono sėklos yra salsvai pikantiško skonio, primenančio eukaliptą ir citriną. Kardamonas suteikia duonai, pyragams, o taip pat ir arbatai bei kavai ypatingą aromatą.
„Lebensbaum” ekologiška malta saldžioji paprika – vaisinis saldumas su trupučiu pikantiško skonio. Puikiai tinka gardinti troškinius, padažus, sriubas ir kitus daržovių bei paukštienos patiekalus.
„Lebensbaum” ekologiški malti kajeno pipirai yra labai intensyvaus aštraus skonio, kuris „uždega“ kiekvieną patiekalą. Dažniausiai naudojami mėsos ir kitų aštrių patiekalų gardinimui. Naudoti labai mažais kiekiais.
„Lebensbaum” ekologiški malti gvazdikėliai. Jų skonis sujungia saldumą su aštrumu. Todėl tinka tiek kompotui ir kepiniams, tiek pikantiškiems patiekalams gardinti. Nesvarbu, į kokius patiekalus juos bedėtumėte, tik taupiai naudojant atsiskleidžia tikrasis gvazdikėlių skonis.
„Lebensbaum” ekologiški gvazdikėliai tinka konservavimui, punšui, raudoniesiems kopūstams ir kt. Jų skonis apjungia saldumą ir pipiro aštrumą, todėl jie taip pat tinka gardinti kompotus, kepinius, kepsnius, raudonuosius kopūstus.
Pikantiškas „Lebensbaum“ ekologiškų laurų lapų aromatas atsiskleidžia lėtai. Reikia ilgą laiką pavirti kartu su patiekalu. Prieskonis stiprus, todėl daug dėti nereikia. Išimti prieš patiekiant.
„Lebensbaum” ekologiškas maltas muskatas – aromatingas, pikantiško, kiek aštroko skonio. Šiuo atogrąžose auginamu prieskoniu tinka gardinti padažus, sriubas ir daržovių patiekalus, taip pat desertus. Naudokite nedideliais kiekiais, baigiant ruošti patiekalą.