Prieskoniai – sveikai mitybai, kiekvienam savito skonio ar kvapo prieskoninių augalų dalys ir jų mišiniai. Pagrindinė prieskonių paskirtis – pagerinti maisto skonį ir aromatą, sužadinti apetitą. Kartais naudojami ir siekiant užslėpti nepageidaujamas savybes.
„Lebensbaum“ švelnaus, saldoko skonio ekologiškas Ceilono cinamonas, gaunamas iš Ceylanicum cinamono medžio žievės. Tinka gardinti saldžiuosius patiekalus, salotas, arabiškus patiekalus ir kt.
„Lebensbaum“ kvapnios ekologiškos džiovinto Ceilono cinamono (lot. Cinnamomum verum) lazdelės tinka gardinti karštą vyną, punšą bei kitus karštus gėrimus. Sumaltą galima dėti į salotas, kompotus, pyragus.
„Lebensbaum“ ekologiška burbono vanilės ankštis. Minkštas, saldus burbono vanilės skonis meistriškai papildo saldžiuosius patiekalus pradedant pyragu ir baigiant Crème brûlée. Tačiau švelnioji vanilės ankštis tinka ir prie žuvies bei salotų.
„Natur Hurtig“ smulki jūros druska su ekologiškais jūros dumbliais – nerafinuota, be absorbentų. Tradiciškai gaunama jūros vandenį garinant specialiuose baseinuose. Sudėtyje esantys jūros dumbliai natūraliai padidina jodo kiekį druskoje.
Pikantiškas „Lebensbaum“ ekologiškų laurų lapų aromatas atsiskleidžia lėtai. Reikia ilgą laiką pavirti kartu su patiekalu. Prieskonis stiprus, todėl daug dėti nereikia. Išimti prieš patiekiant.
„Lebensbaum“ juodieji pipirai grūdeliais iš biodinaminio ūkio (demeter) - sodriai aštraus skonio. Visiems patiekalams suteikia pikantiškumo. Tinka gardinti padažus, garnyrą, žuvį, mėsą ir kita.
„Lebensbaum” ekologiški malti kajeno pipirai yra labai intensyvaus aštraus skonio, kuris „uždega“ kiekvieną patiekalą. Dažniausiai naudojami mėsos ir kitų aštrių patiekalų gardinimui. Naudoti labai mažais kiekiais.
„Lebensbaum” ekologiški malti gvazdikėliai. Jų skonis sujungia saldumą su aštrumu. Todėl tinka tiek kompotui ir kepiniams, tiek pikantiškiems patiekalams gardinti. Nesvarbu, į kokius patiekalus juos bedėtumėte, tik taupiai naudojant atsiskleidžia tikrasis gvazdikėlių skonis.
„Lebensbaum” ekologiški gvazdikėliai tinka konservavimui, punšui, raudoniesiems kopūstams ir kt. Jų skonis apjungia saldumą ir pipiro aštrumą, todėl jie taip pat tinka gardinti kompotus, kepinius, kepsnius, raudonuosius kopūstus.