Naminė maskarponė

Naminė maskarponė

Naminė maskarponė

Porcijų skaičius: 2 stiklinės | Paruošimo laikas: 20 minučių (plius laikas šaldyti)

Jums reikės: 
400 ml kuo riebesnės grietinėlės;
1 šaukšto citrinos sulčių.
Paruošimas:
1. Grietinėlę kaitinkite storadugniame puode mažoje kaitroje. Kai kaitinamos grietinėlės temperatūra pasieks 80 oC, tokioje temperatūroje ją pakaitinkite dar apie 3 minutes.
2. Įspauskite citrinos sultis ir pakaitinkite dar 3 minutes.
3. Nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti 20-30 minučių. Grietinėlė turi būti kambario temperatūros.
4. Į tankų sietą įklokite 3-4 sluoksnius marlės. Dėkite sietą virš puodo ir į jį supilkite grietinėlę. Palikite nuvarvėti per naktį šaldytuve.
5. Ryte iš sieto išimsite savo naminę maskarponę.
Laikykite maskarponę sandariame, geriausiai stikliniame inde šaldytuve. Suvartoti ją reikėtų per 3 dienas. Jei gauta maskarponė Jums per tiršta, įmaišykite šaukštą išvarvėjusių išrūgų. Beje, labai svarbu, kad grietinėlė nebūtų UAT (apdorota ultra aukštoje temperatūroje).
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Viso kiekio maistinė vertė:
Angliavandeniai: 4% (12 g) 
Riebalai: 94% (144 g) 
Baltymai: 2% (8 g) 
Kcal: 1380

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.