Česnakinė vištiena
Česnakinė vištiena
Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 60 minučių
Jums reikės:
60 g sviesto;
1 kg vištienos šlaunelių;
druskos, pipirų;
1 citrinos sulčių;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
7 česnako skiltelių;
70 g šviežių petražolių.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
2. Vištienos šlauneles sudėkite į sviestu pateptą kepimo skardą.
3. Pabarstykite druska ir pipirais.
4. Ant vištienos šlaunelių išspauskite citrinos sultis ir apliekite alyvuogių aliejumi.
5. Ant viršaus pabarstykite smulkintas česnako skilteles ir petražoles.
6. Kepkite vištieną iki auksinės spalvos, maždaug 30—40 minučių.
7. Kepimo laikas gali būti ilgesnis, jei vištienos šlaunelės yra didesnio dydžio.
8. Baigus kepti, patiekite lėkštėje.
Česnakines vištienos šlauneles galite valgyti su becukriu majonezu. Taip pat galite garnyrui rinktis šviežias salotas, pomidorus ar agurkus.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 4% (3 g)
Riebalai: 46% (39 g)
Baltymai: 50% (42 g)
Kcal: 543